طراحی داخلی به سبک کلاسیک ازجمله معماری های داخلی است که با تجمل، شیک و آنتیک بودن و توجه ویژه و ظریف یا جزییات گره خورده است. در این سبک بی تناسبی و تضاد جایی ندارد. استفاده از رنگ های طلایی، بژ، کرم، خاکستری، صدفی، نقره ای، زیتونی و شرابی، فضایی آرام و راحت را به وجود می آورد و مسلماً چوب نقش اصلی را در این نوع طراحی رقم میزند. چوب به عنوان لوکس ترین متریال طبیعی در این نوع طراحی شدیداً موردپسند است و اکثر تزئینات داخلی به وسیله چوب پیاده می شود. جالبه بدانید که سبک کلاسیک هیچ گاه از مد خارج نمی شود و شما می توانید در هر دوره زمانی از آن استفاده کنید.
در این سبک خانه باید حسی از تجمل را به همراه داشته باشد، بنابراین انتخاب درست وسایل خانه شما رو به سبک موردپسندتان نزدیک می کند. برای این کار دیوارها را با کاغذدیواری مرغوب با نقوش کلاسیک بپوشانید همچنین استفاده از پنل های دیواری چوبی نیز پیشنهاد می شود. سقف ها به رنگ های روشن مانند سفید، شیری و کرم درآورده و همراه با گچ بری و تزئینات در قسمتی که لوستر آویزان می شود فضایی تجملی را رقم بزنید. درباره انتخاب مبلمان نیز می توان گفت که مبلمان آنتیک، مجلل و ظریف و ترجیحاً ساخته شده از چوب، همراه با منبت کاری انتخاب مناسبی برای این سبک است.
معماری فضایی در سبک مدرن بسیار ساده و خلوت می باشد و خبری از گچ بری های مجلل و وسایل پرزرق وبرق نیست. طراحان مدرن از یک حس سادگی در هر عنصر ازجمله مبلمان استفاده می کنند و معمولاً فضایی تک رنگ، براق و به دور از تجمل را ایجاد می کنند. از طرفی بزرگ جلوه دادن فضا در خانه های کوچک امروزی اهمیت دارد که سبک مدرن این مهم را فراهم و از وجود نور طبیعی به منظور بزرگ تر جلوه دادن فضا استفاده می کند.
در طراحی داخلی منزل در سبک مدرن از رنگ ها به صورت طبیعی و یا با طیفی از رنگ های خنثی استفاده می شود و رنگ های تیره به خصوص سیاه در کنار رنگ سفید محبوبیت خاصی دارند. همچنین از دیگر ویژگی های این سبک استفاده از دکوری های مینیمال، الیاف طبیعی و سایر اشیایی که ساده و شیک هستند، است.
گاها پیش می آید که طراحی مدرن و معاصر به جای هم به کار می روند و مردم گمان می کنند که سبک معاصر همان سبک مدرن است؛ اما این دو سبک متفاوت از یکدیگرند و به طور ظریفی از هم تمیز داده می شوند. سبک معاصر ریشه در لحظه دارد و از اصول سبک سنتی جداشده و تغییر رویه داده است. درواقع سبک امروزی یا معاصر انعطاف پذیری بیشتری نسبت به سبک معماری مدرن دارد. ازجمله ویژگی های سبک طراحی داخلی معاصر استفاده از رنگ های پررنگ اما به دور از شلوغی و تزئین می باشد. همچنین در فضای امروزی می توان از بالش با اشکال هندسی ساده نیز استفاده کرد.
از دیگر ویژگی های سبک معاصر استفاده از کف پوش های چوبی و یا کاشی و فرش های دستباف و محلی است. در این سبک از قاب های چوبی، فلزی و یا شیشه ای بهرنگ های سیاه یا سفید، مات یا براق برای آثار هنری استفاده می شود؛ اما به یاد داشته باشید که نباید دیوار پوشیده از تعداد زیادی قاب باشد، چراکه همین شلوغی عاملی برای خارج کردن طراحی داخلی خانه شما از دکوراسیون معاصر خواهد شد.
این سبک ازجمله سبک های موردپسند در استرالیا محسوب می شود و حس سادگی و خطوط صاف و تمیز را القا می کند. این سبک با مفاهیمی از طراحی مدرن گره خورده است ولی آن را خیلی ساده تر کرده است. از ویژگی های این سبک می توان رنگ های خنثی، کاناپه های ساده و انتقال حس دو عنصر آب و باد را نام برد. در سبک مینیمالیست هیچ چیز افراطی و بیش ازاندازه نیست و لوازم خانه با زرق وبرق انتخاب نمی شود. درواقع در این سبک اولویت با سادگی و کمینه بودن اشیا است. ویژگی که در انتقال حس آرامش بسیار خوب عمل می کند.
سبک دکوراسیون داخلی فرانسوی، سبکی لوکس و مجلل است که علاوه بر ظرافت و زیبایی، جلوه ای اشرافی نیز به خانه می دهد. در این سبک از مبلمان تا کوچک ترین عنصرهای دکوری، همگی لوکس و گران هستند. همچنین پرده های ابریشمی، دیوارهای حکاکی شده و آینه های قدی از ویژگی های بارز این سبک دکوراسیون می باشند. به کارگیری گرانیت سرامیکی براق و یا سنگ طبیعی در معماری داخلی و رنگ های بژ، سفید، نباتی، خاکستری و رنگ های مکمل یاسی از ویژگی های سبک طراحی فرانسوی می باشد. این سبک در قرن ۱۸ میلادی پدیدار شد و علاوه بر فرانسه در کشورهای دیگر نیز محبوب گردید. با توجه به مطالب مطرح شده اگر به طراحی های لوکس و اعیانی علاقه دارید پیشنهاد می کنیم این سبک معماری رو در خانه خود اعمال کنید.
ما در این مقاله از استدیو معماری سپهران جلیل پیران سعی کردیم شما را با 5 سبک پرطرفدار معماری آشنا کنیم ولی توجه داشته که مهم ترین نکته در طراحی سبک معماری و دکوراسیون سلیقه ی شماست .